Jiggajiggy's Blog

Archive for April 2015

akhirnyaaCINTA-DALAM-SEPOTONG-ROTI-OKaaaaaaaaaa……berhasil nonton film ini juga! Thanks To Kineforum yang memasukkan film ini ke salah satu film wajib tonton di bulan April ini! sukses terus buat Kineforum (saking happy-nya langsung doain yang bagus bagus, haha) setelah bertahun-tahun dari jaman kuliah Broadcasting udah penasaran bangetttt sama film Garin Nugroho di tahun 1990 ini, akhirnya Sabtu kemarin nonton jugaaaaaaaaaaaaaa ‘CINTA DALAM SEPOTONG ROTI’.

Jadi, kamu suka nya roti dikasih selai apa?   jaman dulu sih isinya cuma sarikaya atau jeruk atau rasa arbei…sekarang? aneka rupaaaa…ada Nuttela, ada Ovomaltine, dan aneka jenis jam….kalau aku sih sukanya slow jam sama pasangan (asiiik, salah fokus :p)

Nah, ternyata dari lapisan diatas roti itu bisa menimbulkan benih benih cinta loh…di setiap helaian selai yang ditabur di atas roti itu ternyata bisa menjadi penghantar cinta dari kesayangan untuk yang tersayang.

Cerita CDSR ini bercerita tentang Mayang (Rizky Theo), Harris (Adjie Massaid) dan Topan (Tio Pakusadewo), ceritanya merupakan sahabat sejak masa kanak-kanak. Mayang, pengasuh sebuah rubrik majalah wanita, telah kawin dengan Harris, seorang profesional, sedang Topan masih lajang dan jadi fotografer. Mayang dan Harris pergi berlibur untuk menyelesaikan masalah mereka. Topan diajak serta, karena ternyata ia juga hendak pergi ke arah yang sama. Dalam perjalanan terkuaklah segala permasalahan tiga sahabat tadi. Harris mengalami kesulitan seks karena trauma masa lalunya. Mayang yang coba memahami dan membantu, hampir tidak berhasil. Topan ternyata masih menyimpan cinta masa kecilnya pada Mayang. Puncaknya: Harris curiga terhadap Mayang dan Topan. Sebuah film yang melukiskan masalah seks secara tidak vulgar dan dewasa.

Film dengan Durasi 100 menit in, sangat puitis baik dari pengambilan gambarnya maupun dari bahasa yang digunakan Mayang dan Topan. Pemilihan lokasi ini juga disesuaikan dengan tema film ini yang Road Trip. Ceritanya Mayang dan Harris yang baru satu tahun menikah ini mau road trip ke Bali, sementara Topan ke Lombok. Hampir di setiap pemberhentian mereka ini lucu dan bagus sekaliiii panorama-nya, tipikal Garin Nugroho. Kurasi pemilihan lokasi-nya TOP lahhh untuk film tahun 1990. Suka sekaliii lah dengan film ini. Apalagi setelah penantian sekian lama 🙂

Ada beberapa list film lama lainnya yang pengen banget ditonton, sampai sekarang belum nemu:

– Elegi Buat Nana

– Badai Pasti Berlalu (edisi 1970)

Cinta Dalam Sepotong Roti –> ok yang ini berhasil dicoret yah, karena berhasil di tonton!

kalau ada infonya…boleh yah diinfoin 🙂

Iklan

Stop by at thoughtcatalog.com and found this nice piece writing.

Boys, there are several reason why you

You Should Date A Girl Who Doesn’t Need You

By: Heidi Priebe

Date a girl who doesn’t need you because she’s already happy with herself. She’s the one with a tightly packed schedule and a life overflowing with love. She’s the girl you find it tricky to meet up with but who gives herself fully once she’s there. She listens fully when you speak. She answers promptly when you call. She does not waste your time playing petty games because she knows where her priorities lie. She doesn’t need you to complete or fulfill her. She’s simply looking for a partner in crime.

Date a girl who puts herself first. She’s the one who knows that two halves do not make a whole and that nobody can fill in for what she’s not. She admits that she is still a work in progress and she fully understands that you are too. She’s the girl who’s always working on herself because she doesn’t want to be loved to completion – she knows she has to make herself whole.

Date a girl who doesn’t need you because she’s already comfortable alone. She will not turn to you for constant reassurance and she doesn’t need to go fishing for compliments. She values your opinion but she doesn’t require it. She wants your advice but she doesn’t always take it. She listens to your thoughts but she does not mistake them for her own because she already knows who she is and what she stands for. When you date a girl who thinks independently, you’ll learn from one another in ways you never thought to expect.

Date a girl who doesn’t need you, because she’s not afraid to ask for help. She values all the ways in which you’re different and she doesn’t need to prove things out of spite. She likes that you are strong in some of the places where she’s weak. She likes that she is brave in some of the places where you’re scared. She knows that you can help out one another without it bleeding into co-dependency, so she leans on you whenever she needs to. And she lets you lean on her too. Date the girl who knows how to trust you, because she learned to trust herself first.

Date the girl who doesn’t need you because she’s the girl who will inspire you to aim higher. To go further. To take risks you’ve been too afraid to take because you weren’t sure if they were something that you were capable of. She’s the girl who doesn’t pit her own successes against yours and who will be the first to clap for you when you win. You should date the girl who doesn’t need you because she understands that you need to go after what you want – and that happiness comes on your own terms.

Date a girl who doesn’t need you because she is the one who’ll be the best to you. She’s the one who’ll try for you, who’ll go the extra mile for you, who’ll put in the effort to understand you at your best and at your worst. She won’t let jealousy or bitterness become her. She will not hold grudges that don’t need to be held. She does not ask you to be more than you are or than you’ve promised because she loves you for exactly who you are. And she wants you to love her that way too.

Date a girl who doesn’t need you because she’s going to want you like nobody else. She’s going to show you a love that doesn’t ask, does not demand, does not beg you to be changed or revised. She’s going to want you with unforeseen strength and she’ll entice you with incredible passion. Date a girl who does not need you because nobody else is going to love you quite the way that she does. And it’s the kind of love that’s damn well worth waiting for.

http://thoughtcatalog.com/heidi-priebe/2015/04/you-should-date-a-girl-who-doesnt-need-you/

Menurut teman saya, Dita..jaman kuliah dia bilang lagu ini adalah lagu pertemanan atau persahabatan, sementara buat gue ini adalah lagu untuk soulmate atau partner in life…hahhaha.

so what do you think? you decide :))

Somebody

I want somebody to share
Share the rest of my life
Share my innermost thoughts
Know my intimate details
Someone who’ll stand by my side
And give me support
And in return
She’ll get my support
She will listen to me
When I want to speak
About the world we live in
And life in general
Though my views may be wrong
They may even be perverted
She’ll hear me out
And won’t easily be converted
To my way of thinking
In fact she’ll often disagree
But at the end of it all
She will understand me

I want somebody who cares
For me passionately
With every thought and
With every breath
Someone who’ll help me see things
In a different light
All the things I detest
I will almost like
I don’t want to be tied
To anyone’s strings
I’m carefully trying to steer clear of
Those things
But when I’m asleep
I want somebody
Who will put their arms around me
And kiss me tenderly
Though things like this
Make me sick
In a case like this
I’ll get away with it


Ola!

speak up!

Blog Stats

  • 2,874 hits

Almanac

April 2015
S S R K J S M
« Okt   Mei »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930